Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія може припинити постачання газу до України


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін висловив «надзвичайне занепокоєння» з приводу подій навколо Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

На засіданні російського уряду він заявив, що Росія може припинити постачання газу до України, якщо та вчасно не розрахується за спожите паливо.

«Якщо в результаті проведених силових акцій і арешту низки посадових осіб, цю оплату не буде виконано, то це призведе до зупинення постачань наших енергоносіїв як для споживачів у самій Україні, можливо, і для наших споживачів в Європі», – заявив Путін.

Він наголосив, що російська сторона «чує про спроби вилучити транзитний контракт, причому не копію, а саме оригінал транзитного контракту».

«Звертаємо на це увагу як Єврокомісії, так і всіх наших споживачів у європейських країнах», – додав Путін.

За словами російського прем’єра, спроби «Газпрому» отримати будь-яку офіційну інформацію на цю тему результатів не дають.

«Ми розглядаємо те, що відбувається в Україні, винятково як внутрішню справу самої України. Водночас ми не можемо не звернути увагу на можливі негативні наслідки подій, що відбуваються для постачань енергоносіїв споживачам як самої України, так і всієї Європи», – наголосив Путін.

Натомість «Нафтогаз» уже заявив, що вчасно розрахується з «Газпромом».

На початку цього тижня СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме – понад 6 мільярдами кубометрів газу на суму 7,5 мільярда гривень шляхом зловживання посадовцями НАК «Нафтогаз України» службовим становищем.

Вчора ж співробітники СБУ в супроводі бійців спецпідрозділу «Альфа» зайшли в будівлю «Нафтогазу» для проведення слідчих дій. Сьогодні зранку слідчі намагалися потрапити до офісу «Укртрансгазу».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG