Доступність посилання

ТОП новини

Список пріоритетів до Євро-2012 у Дніпропетровську поменшав на один об’єкт


Жовтневий райсуд міста заборонив будь-які будівельні роботи на земельній ділянці поблизу однієї з паркових зон та визнав неправомірним рішення міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво.

Три тридцятиповерхових житлових комплекси, які мали будуватися на цій території, раніше входили до списку пріоритетів до Євро-2012 як об’єкти, що потрібні місту для проведення чемпіонату.

Рішення суду ухвалене з огляду на численні порушення будівельного законодавства при проектуванні будівель.

Про сумнівність переліку пріоритетних об’єктів, визначених обласною владою, громадські організації Дніпропетровська заявляли ще минулого року. Зокрема, активісти громадського об’єднання ГРАД зазначали, що тільки невелика частина об’єктів, які увійшли до «Списку губернатора», відповідають інтересам міста, решта – не мають відношення до проведення футбольного чемпіонату.

Раніше обласна влада Дніпропетровщини, зокрема, заявляла, що нові житлові комплекси, збудовані за сучасними нормами, можна буде частково використати для розселення гостей Євро-2012.

«Список губернатора» – перелік об’єктів, будівництво яких необхідне для проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Дніпропетровській області. Цей список був затверджений у квітні 2008 року. До нього входить чотири десятка об’єктів.
XS
SM
MD
LG