Доступність посилання

ТОП новини

Міністром закордонних справ може стати Борис Тарасюк


Борис Тарасюк, народний депутат (НУ-НС), Голова Народного Руху України, екс-міністр МЗС, Надзвичайний та Повноважний Посол України
Борис Тарасюк, народний депутат (НУ-НС), Голова Народного Руху України, екс-міністр МЗС, Надзвичайний та Повноважний Посол України

Фракції БЮТ, «Нашої України – Народної Самооборони» і блоку Литвина мають намір просити Президента Віктора Ющенка внести в парламент кандидатуру заступника голови фракції НУНС Бориса Тарасюка для призначення його на посаду міністра закордонних справ.

«Ми будемо просити Президента, щоб він вніс кандидатуру пана Тарасюка. Ми вважаємо, що це буде адекватна заміна (колишньому міністрові закордонних справ Володимиру Огризку) і підвищення рівня роботи міністерства», – сказав, зокрема, бютівець Андрій Шкіль.

При цьому він повідомив, що перерва в засіданні парламенту оголошена для проведення остаточних консультацій фракцій коаліції, після яких вони мають намір у залі парламенту звернутися з відповідним проханням до Ющенка.

Народний депутат від фракції «Наша Україна-Народна Самооборона» Юрій Кармазин сьогодні в ефірі Радіо Свобода заявив, що на засіданні фракції НУ-НС йшлося про те, щоб «саме кандидатуру Тарасюка рекомендувати Президенту».

При цьому сам Тарасюк не висловив бажання бути міністром закордонних справ, сказав Юрій Кармазин.

Він також заявив, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко «висловилася за те, щоб саме фракція НУ-НС мала прерогативу у визначенні кандидатури на посаду глави МЗС». Тепер усе залежатиме від консультацій всередині коаліції та з Президентом.

Водночас представник НУНС Роман Зварич переконаний, що Президент Віктор Ющенко відмовиться внести подання на призначення Тарасюка.

«Я майже впевнений, що ні..., з різних причин, з об’єктивних і суб’єктивних міркувань», – сказав депутат.

При цьому Зварич зазначив, що у разі, якщо Ющенко таки запропонує цю кандидатуру, то він беззастережно підтримає її, оскільки вважає Тарасюка одним із найпрофесійніших дипломатів, яких Україна будь-коли мала.

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, якого парламент цього тижня відправив у відставку, вчора звернувся до Президента з проханням не вносити його кандидатуру на посаду глави МЗС. Він зазначив, що вважає неможливим «продовжувати роботу за такого керівництва Кабміну».

Борис Тарасюк вже очолював МЗС з лютого 2005 року по лютий 2007 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG