Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія підготовляють новий договір про СНО


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у суботу у Женеві, що настав «підходящий момент» для підготовки нової російсько-американської домовленості про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Напередодні на переговорах в Женеві між Лавровим та державним секретарем США Гілларі Клінтон сторони досягли домовленості підготовити до кінця року такий договір.

До кінця цього року діє підготований іще за часів «холодної війни» й укладений 1991 року Договір про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (START-1, СНО-1).

Виступаючи у суботу у Женеві голова МЗС Росії також закликав Вашингтон ратифікувати договір про заборону ядерних випробувань та взяти участь у створенні без’ядерної зони на Близькому сході.

Переговори державного секретаря США Гілларі Клінтон і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова відбулися в п’ятницю в Женеві. Це перша американсько-російська зустріч на такому високому рівні після приходу до влади в США адміністрації президента Барака Обами.
XS
SM
MD
LG