Доступність посилання

ТОП новини

В Україні не було приватизації з часів «Криворіжсталі» – експерт


Як заявив в ефірі Радіо Свобода директор Міжнародного інституту приватизації, управління власністю та інвестицій Олександр Рябченко, «реально приватизація вже не існує три роки».

«Після «Криворіжсталі», – продовжив експерт, – продали декілька об’єктів. Покупець був відомий у той самий день, коли надрукували оголошення про конкурс. Все Інше не продавалося. В нас процес приватизації педалюється виключно Фондом держмайна або його головою. Якщо голова є прихильником приватизації, вона буде існувати в державі, якщо він не є прихильником приватизації, як було з Семенюк-Самсоненко, то приватизації не буде існувати, щоб там не казав президент або прем’єр».

За словами експерта, «є Україна і є рівень корупції. А є «Укртелеком», про який йдеться з 2000 року, що його треба продавати. Але завжди лобі, яке жило на кошти з управління державними фінансовими потоками «Укртелекому», було сильніше, ніж сили, які казали, що треба привести туди інвестора».

Олександр Рябченко підрахував, що «державної власності в нас 21%, 33% комунальної власності і 46% – приватної. Державна власність 4 роки у валовому внутрішньому продукті мала 19,5%. Зараз вона має 8,5%. Це падіння вкладу державної власності в те, що виробляє загалом держава. Все інше – це приватники».
XS
SM
MD
LG