Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко представив Наливайченка і визначив пріоритети для СБУ


Президент Віктор Ющенко представив керівному та особовому складу Служби безпеки новопризначеного голову СБУ Валентина Наливайченка.

«Це професійна, патріотична людина, яка протягом двох з половиною років разом із вами багато чого зробила із того, що до цього не робила Служба безпеки», – зазначив глава держави.

Президент подякував СБУ за роботу, яку вона здійснює щодо відновлення в Україні історичної пам’яті.

Говорячи про пріоритетні завдання, які стоять перед Службою безпеки на сучасному етапі, Ющенко відзначив діяльність працівників СБУ в забезпеченні суверенітету й територіальної цілісності України.

Глава держави також висловив вимогу до відомства «наступально і рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму та екстремізму в Україні, ксенофобії, расизму».

Крім того, Ющенко закликає СБУ відстоювати економiчнi інтереси країни на тлі загроз, зумовлених фінансовою кризою.

«Надзвичайно важливо в контексті антикризових дій, щоб ми відстояли економічну незалежність України, усі ключові національні економічні інтереси, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку, щоб ми не отримали ознак якоїсь форми залежності», – зауважив Президент і закликав СБУ сформувати план дій на 2009 рік щодо викликів, які стосуються економічних загроз Україні.

Особливу увагу при цьому він звернув на боротьбу з контрабандою.

Президент також наголосив на важливості посилення співпраці СБУ з іншими правоохоронними органами, зокрема, із Генеральною прокуратурою.

Минулого тижня Верховна Рада призначила Валентина Наливайченка головою СБУ. До цього він виконував обов’язки голови цього відомства.
XS
SM
MD
LG