Доступність посилання

ТОП новини

Путiн: Росiя не штрафуватиме Україну, хоч вона двiчi не виконала зобов’язань


Україна двiчi не виконала зобов’язання iз закупiвлi законтрактованого обсягу газу, але штрафних санкцiй Росiя застосовувати не буде.

Про це заявив російський прем’єр Володимир Путiн після зустрічі зі своїм угорським колегою, з яким він домовився про співпрацю в проекті будівництва газопроводу «Південний потік».

«Нашi українськi партнери вже двiчi не виконали зобов’язання взяти газ в тому обсязi, який вони законтрактували. Вони звернулися до нас з проханням не застосовувати штрафних санкцiй, i ми пiшли їм назустрiч», – сказав вiн сьогодні в Москві.

Крім того, Путін зазначив, що спроба силових структур України вилучити контракт на транзит росiйського газу дискредитує країну.

«Зрозумiло, що це ... змушує задуматися про альтернативнi шляхи доставки наших вуглеводнiв», – заявив російський прем’єр.

За його словами, будiвництво газопроводiв, аналогiчних «Пiвденному потоку», лише дисциплiнуватиме всi країни-транзитери.

Минулого тижня СБУ в супроводі спецпідрозділу «Альфа» зайшли до офісу «Нафтогазу». Співробітники відомства заявляли, що проводять слідчі дії в справі про заволодіння понад 6 мільярдами кубометрів природного газу на суму 7,5 мільярда гривень шляхом зловживання службовими особами «Нафтогазу України» своїм службовим становищем.

Виконувач обов’язків голови правління НАК Ігор Діденко оскаржив постанову про порушення кримінальної справи у Шевченківському райсуді столиці, який припинив слідчі дії і призначив судове засідання за скаргою на 17 березня.

XS
SM
MD
LG