Доступність посилання

ТОП новини

СБУ просить уряд передати документи щодо «спірного» газу


Служба безпеки просить Кабінет Міністрів надати документи стосовно розмитнення 11 мільярдів кубометрів спірного газу і договорів, на підставі яких здійснювалася ця операція, в рамках розслідування кримінальної справи щодо НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомив перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський.

«Ми вже там (у Кабінеті Міністрів) були, залишили повідомлення про те, що ми маємо отримати ці документи під розписку. Далі ми подивимося, як виконуватимуться наші доручення», – зазначив Хорошковський.

Державна митна служба здійснила митне оформлення 11 мільярдів кубометрів газу, щодо яких виникла суперечка між «РосУкрЕнерго» й «Нафтогазом України», на ім’я «Нафтогазу».

Минулого тижня СБУ проводила в офісі «Нафтогазу» обшук у рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 мільярда кубів транзитного газу.

Бютівець пояснив, чому просив митників обшукати Хорошковського

Тим часом народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко підтверджує, що направив звернення до Державної митної служби щодо огляду в аеропорту Бориспіль багажу першого заступника голови Служби безпеки Валерія Хорошковського.

За його словами, він мав інформацію про те, що Хорошковський у багажі мав документи, що «підтверджують його причетність до наміру крадіжки 11 мільярдів кубів газу в України».

Депутат зауважив, що митна служба проводила обшук виключно в межах своїх повноважень.

Водночас Хорошковський назвав «провокацією» перевірку його особистих речей на митниці в аеропорту Бориспіль після того, як він учора повернувся з відпочинку зі Швейцарії.

«На мій погляд, вчора відбулася абсолютна провокація. Мені відомий замовник. Головний замовник – у Кабінеті Міністрів», – сказав перший заступник голови СБУ.

У прес-службі Державної митної служби сьогодні повідомили, що «вибірковий огляд речей» Хорошковського провели «в рамках оперативних дій за сигналом від народного депутата», який звернувся до Бориспільської митниці з інформацією, що представник СБУ, повертаючись в Україну, може мати при собі предмети, заборонені до переміщення через митний кордон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG