Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» оскаржила ухвалу про заборону виборів до Тернопільської облради


Всеукраїнське об'єднання «Свобода» подало апеляційну скаргу на визначення Окружного адміністративного суду міста Києва від 12 березня щодо заборони будь-яких дій, спрямованих на організацію, підготовку і проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів Тернопільської обласної ради, і використання коштів з державного бюджету для їх проведення, повідомила сьогодні прес-служба «Свободи».

ВО «Свобода» у своїй апеляційній скарзі просить визначення Окружного адміністративного суду Києва від 12 березня 2009 року про забезпечення адміністративного позову у справі за позовом Анатолія Матковського (група «За Україну», фракція НУНС) до Державного казначейства України, третіх осіб Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії, Тернопільської обласної ради, про визнання протиправних дій – скасувати і залишити позовну заяву без розгляду.

«Свобода» вимагає негайного розгляду апеляційної скарги згідно зі статтею 177 Кодексу адміністративного судочинства, яка передбачає розгляд такої справи не пізніше ніж за дві години до початку голосування, тобто до 6:00 15 березня 2009 року», – зазначається в повідомленні прес-служби.

Окружний адміністративний суд Києва 12 березня своїм визначенням заборонив Державному казначейству України здійснювати фінансування позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, а також Тернопільській виборчій комісії, усім дільничним виборчим комісіям здійснювати будь-які дії, спрямовані на організацію, підготовку і проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів, і використовувати кошти з державного бюджету для їх проведення.

3 березня Верховна Рада скасувала раніше ухвалене рішення про призначення дострокових виборів до Тернопільської обласної ради. За скасування перевиборів проголосували 147 народних депутатів фракції Партії регіонів, 141 депутат фракції БЮТ і чотири депутати фракції «Наша Україна – Народна самооборона». Депутати фракцій комуністів і Блоку Литвина в голосуванні не брали участі.

12 березня Окружний адміністративний суд Тернопільської області за позовом Всеукраїнського об'єднання «Свобода» визнав протиправним і скасував рішення Тернопільського обласного тервиборчкому про припинення виборчого процесу і зобов'язав комісію провести вибори депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня.

Блок Юлії Тимошенко оскаржив у Львівському апеляційному адміністративному суді рішення Тернопільського окружного адміністративного суду, згідно з яким Тернопільська обласна територіальна виборча комісія була зобов'язана відновити виборчий процес із виборів депутатів Тернопільської обласної ради. Про це повідомило агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Тернопільську обласну територіальну виборчу комісію.

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням, в якому просить визнати неконституційною постанову Верховної Ради про скасування позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, повідомила прес-служба глави держави 13 березня.
XS
SM
MD
LG