Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» перемагає на виборах до Тернопільської облради


Всеукраїнське об’єднання «Свобода», за попередніми даними, набрало найбільшу кількість голосів на виборах до Тернопільської обласної ради, повідомив Радіо Свобода речник Комітету виборців України Олександр Черненко. За його словами, «незвично велику як для Західної України кількість голосів набрала Партія регіонів.

За результатами паралельного підрахунку голосів, станом на 6 годину ранку лідирує Всеукраїнське об’єднання «Свобода». За нього проголосували майже 34 з половиною відсотки виборців.

За партію «Єдиний Центр» віддали голоси понад 14 відсотків жителів Тернопільщини, за Партію регіонів – майже 10 відсотків, БЮТ – понад 8 відсотків, Українська народна партія набрала майже 8, НУ-НС – 5 із половиною, Блок Литвина – майже 4, ГП «Пора» - півтора відсотка голосів.

Інформація надійшла з 1130 дільниць із загальної кількості 1163.

Як повідомила кореспондентка Радіо Свобода в регіоні, участь у голосуванні взяли понад 55 відсотків виборців. Як для Тернопільщини – це низький показник. Чотири судові засіданні, постійні конфлікти, рішення Верховної Ради про скасування своєї ж постанови про проведення виборів на Тернопільщині – усе це спричинило низьку активність виборців.

Вибори до Тернопільської обласної ради були викликані півторарічним протистоянням між «бютівцями» та «нашоукраїнцями» у стінах облради, яка через це не могла ухвалити жодного рішення.
XS
SM
MD
LG