Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані напередодні референдуму оголосили амністію


Парламент країни у вівторок оголосив про звільнення з в’язниць сотень осіб і пом’якшення судових вироків для тисяч інших. Загалом ідеться про 9 тисяч в’язнів.

Ініціатором акту амністії виступила дружина президента Ільгама Алієва, депутат від владної партії Мехрібан Алієва.

Амністія не торкнеться семи журналістів, які відбувають терміни ув’язнення за звинуваченнями у наклепі, шантажі й ухилянні від сплати податків.

Підконтрольний президентові Ільгаму Алієву парламент підтримав ініціативу першої леді, а голова парламентської комісії з правової політики Алі Гусейнов спростував повідомлення, що амністія приурочена до референдуму.

Якщо виборці на референдумі у середу 18 квітня підтримають пропозицію владної партії, 47-літній Ільгам Алієв отримає можливість переобиратися багато разів, що зараз заборонено Конституцією. Другий 5-річний президентський термін Алієва закінчується у 2013 році.

Опозиція закликає до бойкоту референдуму, звинувачуючи владу в прагненні закріпити за собою династійну систему правління. Ільгам Алієв став президентом Азербайджану після того, як через стан здоров’я з посади пішов його батько Гейдар Алієв.
XS
SM
MD
LG