Доступність посилання

ТОП новини

Парламентарії України і Росії обговорили спільні перспективи


Після засідання у Москві міжпарламентської комісії з питань співпраці Верховної Ради України і Федеральних зборів Російської Федерації керівник української делегації, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович заявив, що головним лейтмотивом розмови було те, що «українсько-російський кордон повинен не роз’єднувати громадян наших двох країн, а об’єднувати і створювати умови для співпраці і безперешкодного обміну як в економічній, так і в гуманітарній сферах».

Олександр Лавринович повідомив також, що депутати домовились про спільне святкування знакових дат для українського та російського народів – 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя, 300-річчя Полтавської битви, 65-х роковин перемоги у «Великій вітчизняній війні» тощо.

А заступник голови Держдуми Росії Олександр Бабаков заявив журналістам, що діалог пройшов «у дуже конструктивному режимі».

«Ми обговорили низку питань, основним із яких була участь парламентаріїв у створенні необхідних умов для розвитку прикордонної і міжрегіональної співпраці. Це те, що хвилює мільйони наших громадян, які проживають на прикордонних територіях», – сказав Бабаков.

Засідання міжпарламентської комісії пройшло після дворічної перерви.
XS
SM
MD
LG