Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Україні для виходу з кризи потрібний міжнародний авторитетний партнер


Виступаючи перед журналістами у Брюсселі в середу, після завершення зустрічі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, Президент Віктор Ющенко сказав: «У нас немає фатальної проблеми джерела (фінансування), у нас є проблема, щоб поряд з нами стояв надійний, авторитетний партнер, який би підтвердив, що в Україні реалізуються ринкові зміни».

Віктор Ющенко зазначив, що Україні, звичайно, потрібно вирішувати проблеми розбалансованого державного бюджету, фінансування Пенсійного фонду та низку інших нагальних проблем для покращення функціонування економіки.

Президент висловив сподівання, що цього тижня парламент ухвалить усі необхідні документи для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, назвавши це найважливішим елементом подолання кризи і нагадав про розбіжності з урядом, через які місія МВФ досі не відновила співпрацю.

У свою чергу Жозе Мануель Баррозу також наголосив на важливості відновлення співпраці з МВФ.

За його словами, це дозволить покращити інвестиційний клімат в Україні, відновити до неї довіру в цілому. Також, сказав голова Єврокомісії, відновлення співпраці стане передумовою співпраці з іншими фінансовими структурами.

18-19 березня Президент Ющенко перебуває у Брюсселі з робочим візитом, 19 березня до столиці Бельгії прибуде і Прем’єр-міністр України Тимошенко.
XS
SM
MD
LG