Доступність посилання

ТОП новини

Із ужгородців-боржників за воду «вибиватимуть» борги київські юристи


Водоочищувальна станція. Ілюстраційне фото
Водоочищувальна станція. Ілюстраційне фото

Ужгород – Комунальне підприємство «Водоканал міста Ужгорода» уклало угоду з київською фірмою, яка займатиметься вибиванням боргів із мешканців міста. На підприємстві переконують, що київська фірма діятиме правовими методами, проте, якщо виникне потреба, примусово від'єднуватимуть боржників від каналізації.

У водоканалі Ужгорода кажуть, що київське товариство з обмеженою відповідальністю має сотню юристів, колосальний досвід, функціонує 6 років і перевірене за родом своєї діяльності в МВС, Генпрокуратурі, Антимонопольному комітеті тощо.

Ця структура якраз і займається проблемними питаннями погашення заборгованості населення у сфері житлово-комунального господарства. І, наприклад, у тих областях України, де вже працює ця фірма, збір за своєчасно неоплаченими послугами (наприклад, за водоканалами) становить близько 120%.

Відтак столична фірма від імені ужгородського водоканалу позиватиметься з мешканцями, які мають борг від 250 гривень і вище. Якщо ж правові методи не допоможуть, то застосовуватимуть примусові: спеціальний пристрій, який блокує каналізацію.

Мешканці Ужгорода жваво обговорюють поміж собою новину. Певна річ, вони побоюються судів та юристів і кажуть, що в Україні правова система зазвичай не на боці простих людей. Пенсіонери ж скаржаться, що пенсій не вистачить на виплату боргів.

Виходу не було?

Лише цьогорічний борг споживачів у місті становить 1 мільйон 400 тисяч гривень, із яких 900 тисяч – борги населення. А загальний борг усіх ужгородських споживачів води з урахуванням ще й попередніх років – близько 10 мільйонів.

І сам водоканал заборгував 1 мільйон 44 тисячі гривень електропостачальній компанії, і остання постійно погрожує відімкнути електрику водопостачанню міста. Таке вже було 3 березня, коли обмежили постачання електроенергії на водозабори до рівня «екологічної броні», тобто заледве на годину-дві на добу.

Тому, стверджують в ужгородському водоканалі, іншого виходу, як укласти угоду з «фірмою-вибивайлом», не знайшли.

(Ужгород – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG