Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко розраховує на ухвалення нового антикризового пакету 31 березня


Уряд виступає за ухвалення парламентом 31 березня нового пакета антикризових законопроектiв, необхiдного для продовження кредитної спiвпрацi країни з Мiжнародним валютним фондом, заявила Прем’єр-міністр.

«Другий транш (позики вiд МВФ) нам потрiбно отримати протягом найближчих тижнiв. Але для цього Українi необхiдно ухвалити цiлу низку законопроектiв, якi збалансують бюджет країни, розпочнуть антикризовi заходи i нададуть можливiсть у цей важкий кризовий час оздоровити економiку i фінанси», – сказала Юлiя Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що йдеться, передусiм, про ухвалення законiв про пiдвищення акцизiв i збалансування бюджетiв «Нафтогазу України» та Аграрного фонду.

Крiм того, уряд виступає за ухвалення закону, спрямованого на збiльшення вiдрахувань до Пенсiйного фонду для бiзнесменiв.

«Ми як уряд плануємо звернутися до коалiцiї, до Голови Верховної Ради, до Президента країни, щоб першими 31 березня були поставленi цi законопроекти в остаточному читанні», – наголосила прем’єр.

Тимошенко також відкинула звинувачення опозиції у відсутності в уряду антикризової програми.

«Зараз на виході є вже в другому читанні цілий ряд антикризових законів. Тому я хочу повністю спростувати всі ці безпідставні заяви опозиції про те, що антикризової програми в державі не існує. Вона існує, вона ідентична антикризовим програмам в інших країнах, і ми її сьогодні виконуємо, хоча боротьба з кризою дається важко», – заявила вона.

Тимошенко нагадала, що йдеться про комплексний антикризовий закон, який розглядався одночасно із законом про державний бюджет на 2009 рік, а також закони про антикризові заходи в будівельній галузі, в аграрному секторі та авіабудуванні.
XS
SM
MD
LG