Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному третина мешканців залишилась без води через борги


Сьогодні енергокомпанія «Рівнеенерго» розпочала відключення електронасосів комунального підприємства «Рівнеоблводоканал» від енергоспоживання, внаслідок чого вже припинена подача холодної води до помешкань третини жителів обласного центру.

Причина відключень насосів – заборгованість «Рівнеоблводоканалу» за спожиту електроенергію.

Напередодні до мешканців Рівного через місцеві ЗМІ звернулися представники енергокомпанії із попередженням про те, що місто може залишитися без води.

Однак виконувач обов’язків начальника облводоканалу Вадим Сторожук повідомив, що підприємство вже сплатило борги на суму понад мільйон гривень, а до кінця місяці погасить і решту боргу.

Сьогодні на терміново скликаній прес-конференції в облраді міський голова Рівного Володмир Хомко і в.о. начальника «Рівнеоблводоканалу» повідомили, що «Рівнеенерго» вимагає від облводоканалу термінового погашення і поточної, і старої заборгованості (вона становить понад 700 тисяч гривень), оскільки, згідно з новим договором між цими суб’єктами господарювання, розрахунки за використання електроенергії потрібно робити до 23 числа кожного місяця.

Водночас, Рівненська облрада звернулася до облпрокуратури з проханням перевірити законність дій «Рівнеенерго» щодо відключення облводоканалу від електроенергії.
XS
SM
MD
LG