Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині чиновники нажились на Голодоморі


Правоохоронці Дніпропетровської області викрили посадовців однієї з райдержадміністрації, які «заробили» 1,2 мільйона гривень на нездійсненому будівництві пам’ятника жертвам Голодоморів та політичних репресій.

Як зазначили в прес-центрі обласної міліції, ще в грудні минулого року посадовці районного органу влади склали фіктивний акт виконаних робіт із будівництва меморіалу й перерахували одному з приватних підприємців бюджетні кошти нібито за спорудження. Сам пам’ятник так і не встановили.

В якому саме районі це сталося, правоохоронці поки що не повідомляють.

За фактом прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею 364 частиною 2 і статтею 366 Кримінального Кодексу України – зловживання владою, службова підробка.

Раніше, восени минулого року, на Дніпропетровщині спалахнув інший скандал, пов’язаний із вшануванням пам’яті жертв Голодомору: депутати обласної ради призупинили фінансування друку регіонального тому Книги пам’яті через неякісну, на їхню думку, підготовку матеріалів. Дані, зібрані для видання школярами та студентами, були поставлені під сумнів, у книзі побачили помилки і неточності. Попри це, без допрацювання, книга все ж вийшла у світ. На це з обласного бюджету витратили 400 тисяч гривень.

У містах і районах Дніпропетровської області встановлено близько 120 пам’ятників жертвам Голодомору.
XS
SM
MD
LG