Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному відновили водопостачання


Налагодити у Рівному безперебійне водопостачання усіх мешканців міста дозволило відновлення енергопостачання до об’єктів підприємства «Рівнеоблводоканал».

Як повідомили у прес-службі облради, водопостачання у місті відновили завдяки втручанню у ситуацію голови облради Олександра Данильчука, який провів переговори з керівниками компанії «Рівнеенерго» (її контрольний пакети акцій належить американській компанії AES), запевнивши їх, що до кінця місяця заборгованість за електроенергію облволдоканалом буде погашена.

Крім того, облрада звернулася до обласної прокуратури з проханням відреагувати на ситуацію з припиненням водопостачання, адже заборгованість облводоканалу перед енергетиками незначна. У зверненні також наголошується, що відключення енергопостачання від облводоканалу може призвести до незворотних наслідків, погіршення санітарного, епідемічного та екологічного благополуччя, а також до складної соціальної ситуації у Рівному.

Облрада також вважає, що такі дії енергетиків порушують основні конституційні права громадян, а також вимоги Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

24 березня компанія «Рівнеенерго» відключила від енергопостачання кілька насосних станцій і свердловин підприємства «Рівнеоблводоканал», посилаючись на заборгованість цього підприємства за спожиту електроенергію. Внаслідок відключення енергопостачання майже третина мешканців залишалися без води.

Після цього виконувач обов’язків начальника облводоканалу Вадим Сторожук повідомив, що підприємство уже сплатило 1 млн. 330 тис. грн. боргу, а до кінця місяці погасить і решту боргу – понад 376 тис. грн.
XS
SM
MD
LG