Доступність посилання

ТОП новини

Японія може позичити Україні 5 мільярдів доларів на 25 років – міністр


Японія розглядає можливість надання Україні ієнового кредиту у еквіваленті 5 мільярдів доларів США, повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин.

За його словами, ця тема, зокрема, порушувалася під час переговорів між Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, главою уряду Японії Таро Асо, міністром фінансів Японії Каору Йосано та керівництвом Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC).

Данилишин зауважив, що вже наступного тижня Японія має намір направити до України експертів для остаточного визначення умов і напрямків використання кредиту.

«На сьогодні є домовленість, що цей кредит може бути наданий на умовах навіть вигідніших, ніж у МВФ», – сказав міністр. Зокрема, за його словами, Україна може розраховувати на 25-річний термін повернення кредиту з відстрочкою виплати 3–5 років.

За словами міністра, ці кошти можуть «використовуватися лише на розвиток, зокрема, модернізацію комунальної сфери та ГТС, а не на «проїдання». При цьому Японія, зазначив він, не висуває жодних політичних умов. Головна умова – банківські гарантії і в останню чергу – гарантії уряду.
XS
SM
MD
LG