Доступність посилання

ТОП новини

Україна вiзьме участь у конференції з проблем Афганiстану


Керiвництво Міністерства закордонних справ України вiзьме участь у мiжнароднiй конференцiї «Всеосяжна стратегiя в регiональному контекстi», яка почнеться завтра в Гаазi.

Україну представлятиме тимчасовий виконувач обов’язкiв мiнiстра закордонних справ Володимир Хандогiй, повiдомив речник МЗС Василь Кирилич.

На цьому форумі, зокрема, буде проаналiзована ситуацiя з безпекою в Афганiстанi, а також можливiсть надання необхiдної допомоги цiй країнi з боку мiжнародного спiвтовариства.

«Виходячи з проведення в 2009 роцi виборiв президента Афганiстану, а в 2010 – парламенту країни, окрему увагу придiлятимуть стратегiї розвитку майбутнього країни», – повiдомив Кирилич.

За його словами, запрошення України на цю конференцiю свiдчить про визнання мiжнародним спiвтовариством внеску держави в стабiлiзацiю ситуацiї в Афганiстанi.

Головуватиме на міжнародній конференції з проблем Афганістану, за очікуваннями, Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

У роботі форуму візьмуть участь, зокрема, представники НАТО і Пакистану. Запрошення отримали також представники Ірану та країн, чиї військовослужбовці входять до складу коаліційних сил в Афганістані. У Гаазі будуть представлені також міжнародні донорські організації.
XS
SM
MD
LG