Доступність посилання

ТОП новини

Чеченський проросійський командир помер в ОАЕ після замаху


Про те, що Сулім Ямадаєв, колишній борець за незалежність Чечні, а по тому проросійський діяч і командир батальйону «Схід» Збройних сил Росії в Чечні, на якого на вихідні був скоєний замах в Об’єднаних Арабських Еміратах, помер сьогодні у шпиталі, повідомляють інформаційні агентства, посилаючись на його родичів.

Консул Росії в Дубаї підтвердив агенції «Ройтерз», що отримав повідомлення від поліції Дубая про загибель Ямадаєва, однак паспорта чи інших документів загиблого поки що не бачив.


Замах на Ямадаєва, який, за повідомленнями, жив в ОАЕ під іменем Сулейман Мадов (або ж, за іншими даними, так спотворилося його ім’я в арабській передачі), був скоєний 28 березня в Дубаї. За деякими даними, невідомий вистрелив у нього з близької відстані на автомобільній парковці.

У 2005 році Суліму Ямадаєву було присвоєне звання Героя Росії за заслуги перед російською державою. Його батальйон «Схід» був підлеглий Головному розвідувальному управлінню Генштабу ЗС Росії і здіснив низку операцій знищення протиросійських повстанців у Чечні.

Минулого року брата Суліма Ямадаєва Руслана застрелили в центрі Москви. Припускають, що ці вбивства можуть бути пов’язані з конфліктом братів Ямадаєвих із президентом російської влади Чечні Рамзаном Кадировим, якому вони не підпорядковувалися.

XS
SM
MD
LG