Доступність посилання

ТОП новини

Лех Валенса каже, що може емігрувати з Польщі


Колишній президент Польщі та відомий дисидент оголосив на своєму блозі в інтернеті, що припиняє власну участь у святкуванні всіх круглих дат та схожих публічних святкувань у Польщі.

У такий спосіб багаторічний лідер руху «Солідарність» Лех Валенса висловив свій протест проти оприлюднення чергової його біографії «Лех Валенса. Ідея та історія». Автор, 24-річний студент Павел Зизак, укотре стверджує, що Лех Валенса працював на комуністичні спецслужби у 1970-ті роки, і наводить «факти» з його приватного життя, за якими стверджується, що Валенса має позашлюбну дитину.

Лех Валенса, коментуючи подібні висловлювання на свою адресу, заявив, що «втомився захищати себе» від звинувачень і дуже розчарований і ображений.

Валенса попередив, що в разі продовження таких закидів на його адресу, він поверне всі присвоєні йому державні нагороди та титули і, можливо, емігрує з Польщі.

Лех Валенса вимагає створення офіційної державної комісії, яка розслідує його минуле і припинить спекуляції на цю тему в майбутньому.
XS
SM
MD
LG