Доступність посилання

ТОП новини

У Росії правозахисники вимагають негайно звільнити Ходорковського та Лебедєва


У заяві, яку підписали понад 40 осіб (суспільні діячі, юристи, журналісти та правозахисники) наголошується на замовному характері справ щодо колишніх співвласників компанії «ЮКОС» Михайла Ходорковського та Платона Лебедєва і вимагається припинити їхнє кримінальне переслідування.

«Новий, нехай і найлегший вирок стане смертельним ударом по будь-яких надіях на правосуддя та законність в Росії», – попереджають автори заяви.

У вівторок у Хамовницькому суді Москви почали розгляд нової справи проти цих колишніх бізнесменів, які відбувають покарання за економічні злочини. Їх звинувачують у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

На прохання підсудних запросити як свідків членів уряду Росії (включно з прем'єр-міністром Володимиром Путіним), суддя відповів, що такий запит є передчасним.

Обґрунтовуючи вимогу викликати свідком Володимира Путіна, Михайло Ходорковський сказав, що якщо вже він, як вважає державне обвинувачення, і керував організованим кримінальним злочинним угрупованням під назвою «ЮКОС», то хотілося би почути від нинішнього керівника уряду, а в минулому – президента, чому відповідні служби не повідомили йому, що він (Путін) зустрічається з лідером злочинного угруповання?», – заявив Ходорковський у своїй заяві до суду.
XS
SM
MD
LG