Доступність посилання

ТОП новини

Транзит газу на Балкани скоротили на 40% через вибух у Приднiстров’ї


Транзит природного газу до балканських країн триває, проте в зменшених обсягах через вибух одного з газопроводiв у Приднiстров’ї, повiдомив речник Нацiональної акцiонерної компанiї «Нафтогаз України» Валентин Землянський.

«Транзит на Балкани повнiстю не припинено, як повiдомили деякi ЗМI, оскiльки газопровiд у Приднiстров’ї – лише один iз трьох, що забезпечують його. Але його скорочено в перерахунку на добовий обсяг прокачування з 40 мільйонів кубометрів до 24», – сказав вiн.

За словами Землянського, «Нафтогаз» докладе всiх зусиль, щоб максимально збiльшити обсяги транзиту i компенсувати його зменшення через аварiю в Приднiстров’ї.

«Проте, на жаль, повнiстю вiдновити обсяги транзиту буде можливо лише пiсля ремонту газопроводу», – зазначив речник НАКу.

Сьогодні вранці в Приднiстров’ї за кілька кiлометрів вiд Тирасполя – в полi мiж селом Кицкани, розташованому на правому берегу Днiстра, i селом Киркаєшти на лiвому березi Днiстра стався вибух на газопроводi, що перебуває на глибинi два метри. На мiсцi вибуху утворилася воронка розмiрами приблизно 10 на 10 метрiв.

Газопровiд наразi продовжує горiти, полум’я видно за кiлька кiлометрiв, зокрема з багатоповерхiвок Тирасполя.
XS
SM
MD
LG