Доступність посилання

ТОП новини

Українські миротворці з Криму рушають до Косова


Близько двох сотень морських піхотинців ВМС України сьогодні в Сімферополі прийняли Присягу миротворця. За повідомленням прес-центру українського флоту, 86 з них сьогодні ж відбули до Косова.

Протягом чотирьох місяців морські піхотинці проходили в Криму спеціальну підготовку для особового складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолБат» сил КФОР у Косові.

По закінченню програми відбулася церемонія прийняття Присяги миротворця, в якій взяв участь командувач ВМС України адмірал Ігор Тенюх. Він повідомив, що 9 квітня заплановано провести другий етап ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолБат». Цього дня до Косова буде направлено ще 96 військовослужбовців.

Підрозділи Збройних Сил України виконують миротворчі завдання у складі багатонаціональних сил КФОР у Косові з 1 вересня 1999 року. З 25 липня 2000 року завдання у складі багатонаціональної бригади East сил КФОР виконує національний контингент спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолБат».

Серед головних завдань, що покладаються на особовий склад українського миротворчого контингенту, – здійснення патрулювання, гарантування безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди.

XS
SM
MD
LG