Доступність посилання

ТОП новини

На борту захопленого пiратами нiмецького судна – двоє українцiв


До складу екiпажу захопленого вчора сомалійськими пiратами нiмецького контейнеровоза входять двоє громадян України – третiй помiчник i моторист.

Про це повідомив головний редактор видання «Морський бюлетень – Совфрахт» Михайло Войтенко.

Крім того, за його словами, на суднi перебувають троє росіян, 14 громадян Філіппін, а капiтаном контейнеровоза є громадянин Німеччини.
Як зазначив Войтенко, «неподалiк вiд судна перебуває вiйськовий корабель однiєї з країн ЄС, швидше за все, Німеччини». «Не виключено, що вiйськовi моряки зроблять силову акцiю iз захоплення судна», – припустив вiн.

На сайтi «Соврахту» також наголошують на тому, що судно Hansa Stavanger завантажене контейнерами з товарами азiатського виробництва.

«На борту контейнеровоза сотнi контейнерiв з вантажами, вартiсть яких, можна впевнено сказати, обчислюється десятками мiльйонiв доларiв. Чекаємо наслiдкiв. Такого ще не було, i що буде i як, нiхто не знає», – зазначив Войтенко.

Контейнеровоз виходив iз Джебель Алi (ОАЕ) до порту Момбаса в Кенiї. Судно мало дiйти до Кенiї 5 квiтня, далi, 10 квiтня, мало прибути до порту Дар ес Салам (Танзанiя).

Тим часом, у Міністерстві закордонних справ України наразі не підтверджують і не спростовують наявність українців на борту захопленого судна. За словами речника МЗС Василя Кирилича, «на цю пору дано доручення Генеральному консульству України в Гамбургу перевірити інформацію вірогідності знаходження громадян України серед членів екіпажу цього судна».

Північно-західна частина Індійського океану стала через часті напади піратів одним із найнебезпечніших для судноплавства районів.
XS
SM
MD
LG