Доступність посилання

ТОП новини

Рада закликала США поновити фінансування утилізації ракетного палива


Верховна Рада України звернулася до Конгресу Сполучених Штатів Америки з проханням поновити фінансування робіт з утилізації ракетного палива.

За ухвалення відповідної постанови проголосували 379 народних депутатів із 442, зареєстрованих у сесійній залі.

«Верховна Рада України звертається до Конгресу Сполучених Штатів Америки з пропозицією вирішити питання щодо фінансування робіт, що дозволять якнайшвидше завершити утилізацію ракетного палива та виконати комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію ядерної зброї в Україні, згідно з угодою від 25 жовтня 1993 року», – зазначається у постанові.

Як заявив доповідач із цього питання лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, у травні 2003 року, незважаючи на чинність угоди, американська сторона в односторонньому порядку заявила про припинення фінансового забезпечення цього проекту.

«Це поставило під загрозу виконання міжнародних зобов’язань України з ліквідації стратегічних озброєнь та Договір між СРСР та США про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь від 1991 року, відповідно до якого в Україні виконуються роботи з утилізації твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет», – сказав Кириленко.

XS
SM
MD
LG