Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: Опозиція заявляє про десятки затриманих напередодні протестів


Масові демонстрації почалися сьогодні в столиці Грузії. За словами опозиції, мітинги триватимуть, доки президент країни Міхеїла Саакашвілі не піде у відставку.

Опозиціонери планують залучити до виступів близько 100 тисяч людей по всій країні.

Сьогодні ж у країні згадують події 20-річної давності, коли 9 квітня 1989 року радянські війська жорстоко придушили демонстрації в Тбілісі. Тоді загинули щонайменше 16 людей.

Колишній спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, нині лідер руху «Демократичний рух – Єдина Грузія» висловила сподівання, що ці події не повторяться.

Представники руху Бурджанадзе повідомили, що близько 60 їхніх активістів затримали вчора ввечері, щоб не дати їм змоги взяти участь у протестах.

Напередодні мітингів грузинський міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі заявив агенції Reuters, що революції в Грузії не буде.

Сьогодні міністр повідомив, що поліція буде присутня на акціях протесту, але не втручатиметься, якщо вони будуть мирними.

Опозиційний лідер Іраклій Аласанія, який звільнився з посади посла Грузії до ООН після війни з Росією, заявив, що опозиція не зацікавлена в революції. Водночас, за його словами, треба показати світовій спільноті, яку недовіру грузини мають до уряду.


XS
SM
MD
LG