Доступність посилання

ТОП новини

До Косова їде українська морська піхота


Сьогодні з Криму до Косова вирушили 98 українських миротворців. Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил України. Вперше в миротворчій операції братимуть участь морські піхотинці українського флоту.

За повідомленням флотської прес-служби, сьогодні розпочинається завершальний етап чергової ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолБат» багатонаціональної тактичної групи «Іст» сил КФОР у Косові.

Із Києва морські піхотинці залізничним транспортом вирушать до болгарського міста Софія, а звідти їх повезуть автотранспортом до американського табору Bondsteel у Косово.

Перша група у складі 86 миротворців відбула з Криму на початку квітня. Протягом 4 місяців морські піхотинці проходили в Криму спеціальну підготовку для виконання миротворчої місії. По закінченню програми відбулася церемонія прийняття Присяги миротворця, в якій взяв участь командувач ВМС України адмірал Ігор Тенюх.

Підрозділи Збройних Сил України виконують миротворчі завдання у складі багатонаціональних сил КФОР у Косовому з 1 вересня 1999 року. Із 25 липня 2000 року завдання у складі багатонаціональної бригади «Іст» сил КФОР виконує національний контингент спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолБат».

Серед головних завдань, що покладаються на особовий склад українського миротворчого контингенту, – здійснення патрулювання, гарантування безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди.

XS
SM
MD
LG