Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає уряд i НБУ забезпечити поновлення роботи з МВФ


Президент Вiктор Ющенко закликає уряд i Нацiональний банк ухвалити рiшення, яке б допомогло вiдновити роботу мiсiї МВФ в Українi.

«Дуже важливо, щоб уряд забезпечив вирішення тих питань, щодо яких вони раніше вагалися... Закликаю і уряд, і НБУ діяти не популістськи, діяти професійно», – зазначив глава держави сьогодні в Баку, де він перебуває з офіційним візитом.

За словами Президента, йдеться про декілька блоків питань. Перше з них – необхідність внесення змін до держбюджету з метою забезпечити фінансову стабільність держави. Він нагадав, що, за оцінками МВФ, незбалансованість бюджету на поточний рік становить 50 мільярдів гривень.

Ще одним питанням, яке треба вирішити, Віктор Ющенко назвав збалансованість бюджету НАК «Нафтогаз України». Він вкотре зауважив, що необхідно провести глибоке реформування цього сектора.

Крім того, Президент наголосив на необхідності збалансування Пенсійного фонду. За його словами, як і у випадку з «Нафтогазом України», питання стоїть: чи знайти необхідні технічні кошти, чи провести серйозні реформи.

Глава держави звернувся із закликом до парламенту «знайти мужність і забезпечити рішення з модернізації цих секторів». Він додав, що сподівається на вирішення цих проблем Верховною Радою на початку наступного тижня.

Віктор Ющенко планує сьогодні пiсля прибуття до Києва зустрiтися з представниками мiсiї МВФ в Українi.
XS
SM
MD
LG