Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Таїланду запроваджений надзвичайний стан


Уряд запровадив у неділю такий захід у столичному місті, відомому за кордоном як Бангкок, і його околицях через антиурядові протести.

Перед цим демонстранти прорвалися до будівлі міністерства внутрішніх справ, шукаючи прем’єр-міністра, який там перебував. Апісіт Ветчачіва зумів вирватися на авті. За повідомленнями, під час цих подій лунали постріли.

Демонстранти вимагають відставки голови уряду і прагнуть, щоб на цю посаду повернувся один із колишніх прем’єрів Таксін Чінават.

У суботу надзвичайний стан запроваджували в курортному місті Паттая, де мав відбутися регіональний саміт. Там демонстранти штурмували приміщення, де мала проходити зустріч, і зірвали її. Надзвичайний стан у цьому місті скасували після того, як лідерів держав, що прибули на саміт, безпечно евакуювали.

Тоді Апісіт Ветчачіва назвав демонстрантів, які зірвали важливу міжнародну подію, «ворогами країни».

Останнім часом у Таїланді змінилося кілька прем’єр-міністрів, щоразу посеред масових акцій протесту то прихильників Таксіна Чінавата й його послідовників, то супротивників колишнього прем’єра, теж скиненого військовим переворотом у 2006 році.
XS
SM
MD
LG