Доступність посилання

ТОП новини

Українські керівники вітають працівників ракетно-космічної галузі


Їхнє професійне свято вшановують в Україні 12 квітня.

День працівників ракетно-космічної галузі України відповідає радянському Дневі космонавтики на пам’ять про перший орбітальний політ людини в космос, який здійснив радянський космонавт Юрій Гагарін 12 квітня 1961 року.

Зі словами привітання до вчених, конструкторів, працівників і ветеранів цієї галузі звернулися Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради.

Зокрема, Віктор Ющенко в своєму вітанні зазначив, що завдяки працівникам ракетно-космічної галузі Україна утвердилася як один зі світових лідерів в освоєнні космосу, здійснила успішний вихід на ринки космічних запусків і зміцнила свій авторитет як високорозвинена держава.

Юлія Тимошенко, вітаючи працівників галузі, назвала її гордістю України і заявила, що вірить у велике космічне майбутнє держави.

А Володимир Литвин у привітанні заявив, що активні й упевнені дії українських підприємств космічної галузі на внутрішньому і міжнародному ринках новітніх технологій переконливо доводять: економіка України неодмінно подолає нинішні ситуативні негаразди та сягне світових виробничих висот.
XS
SM
MD
LG