Доступність посилання

ТОП новини

Уряд розгляне антикризові рішення, від яких відмовилась Рада


Кабінет Міністрів на своєму позачерговому засіданні сьогодні розгляне збалансування бюджету Пенсійного фонду й фінансового плану Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на 2009 рік.

Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

За її словами, ці питання будуть обговорюватися у зв’язку з відмовою Верховної Ради розглядати відповідні законопроекти.

«Ми попрацювали досить ретельно для того, щоб мати можливість впровадити ці головні позиції (що містяться в законопроектах з Пенсійного фонду і «Нафтогазу») через постанови уряду», – сказала Тимошенко.

Прем’єр також повідомила, що Кабмін розгляне й низку інших питань, які можуть лягти в основу перегляду співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Я, як Прем’єр-міністр, не можу дозволити, щоб була зруйнована програма співпраці України з міжнародними фінансовими організаціями», – наголосила Тимошенко.

Глава уряду повідомила, що сьогодні в засіданні беруть участь представники Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Крім того, Тимошенко розкритикувала відмову частини фракції «Наша Україна – Народна самооборона» підтримати урядові антикризові законопроекти.

«Коли поставили ці законопроекти, антикризовий пакет на голосування для включення до порядку денного, то, на жаль, через неголосування цієї частини фракції НУНС, які безпосередньо знаходяться в системі координації Президента України, це все було просто завалено – свідомо, цинічно», – сказала прем’єр.


XS
SM
MD
LG