Доступність посилання

ТОП новини

Обама очікує «сигналу» від Куби


Виступаючи напередодні своєї подорожі до Латинської Америки, президент Сполучених Штатів Барак Обама закликав керівництво Куби «надати сигнал» про можливі зміни у внутрішній політиці цієї держави. Обама назвав це важливою умовою нормалізації відносин між США та Кубою.

Раніше цього тижня Білий дім оголосив про намір зняти обмеження на подорожі і грошові перекази на Кубу, які здійснюються американцями кубинського походження. Офіційною метою таких заходів називають розвиток демократії на Кубі та зниження залежності громадян цієї країни від уряду. Для багатьох родичів кубинців це перша можливість після 1962 року вільно пересуватися між двома країнами.

Під час свого латиноамериканського візиту Барак Обама відвідає Мексику, а у п’ятницю від’їде до Трінідаду для участі в регіональному саміті.

Експерти припускають, що на саміті президент Бразилії разом із лідерами інших країн Латинської Америки спробують переконати президента США до нових кроків у «кубинському напрямку».

Готується також пропозиція до Гавани повернутися до складу Організації американських держав, звідки Куба були вилучена у 1962 році.

XS
SM
MD
LG