Доступність посилання

ТОП новини

Медведєва розчарувало рішення НАТО щодо навчань у Грузії


Президент Росії Дмитро Медведєв називає рішення НАТО про проведення навчань Північноатлантичного альянсу в Грузії «недалекоглядним і непартнерським».

Про це він сказав сьогодні після зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Москві.

«Якщо говорити, скажімо, про відносини Росії з Північноатлантичним альянсом, такі рішення розчаровують і не сприяють відновленню повноцінних контактів між Російською Федерацією і НАТО. Ми будемо найуважнішим чином відстежувати, що там відбуватиметься, і в разі потреби ухвалювати ті чи інші рішення», – сказав Медведєв.

За його словами, проведення навчань Альянсом у цьому регіоні загрожує різними ускладненнями.

«Я впевнений, що це не додасть позитивних емоцій народам Південної Осетії і народу Абхазії, адже такі дії явним чином направлені на військову демонстрацію, на нарощування м’язів, на нарощування військової компоненти, а за ситуації, коли й так усе в досить напруженому стані, це рішення є короткозорим і непартнерським», – заявив він.

У рамках програми НАТО «Партнерство в ім’я миру» в травні-червні Грузія прийматиме багатонаціональні навчання Cooperative Lancer/Cooperative Longbow.

Планування навчань у штаб-квартирі НАТО розпочалося рік тому, в квітні 2008 року. У маневрах, які відбудуться в травні-червні, візьмуть участь військові з 19 країн.
XS
SM
MD
LG