Доступність посилання

ТОП новини

На батьківщині Ющенка не можуть поділити церкву


Представники УПЦ КП в переддень Великодня захопили Спасо-Преображенську церкву у селі Беєве Липоводолинського району Сумської області.

Про це повідомляється на офіційному сайті Сумської єпархії УПЦ МП.

«В с. Беєве Липоводолинського району сектанти-філаретовці вчинили блюзнірське захоплення Спасо-Преображенської церкви. Сектанти закрилися у храмі, і не допускають православних в церкву для здійснення Богослужінь», – йдеться в повідомленні.

Правлячий архієрей Сумської єпархії звернувся до голови Сумської облдержадміністрації, Святійшого Патріарха, Предстоятеля Української Православної Церкви, Президента України Віктора Ющенка, Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та голови парламенту Володимира Литвина з проханням втрутитися у ситуацію.

У центрі громадських зв'язків УМВС у Сумській області агентству «Інтерфакс-Україна» пояснили, що фундатор Спасо-Преображенської церкви Сало написав акт передачі храму у відання Київського патріархату. «Ніякого захоплення не було, інцидентів ніяких не відбувалося, міліцію не викликали», – сказав агентству співробітник ЦГЗ.
При цьому він додав, що начальник Липоводолинського райвідділу міліції повідомляв обласному начальству, що сам відвідав Беєве і ситуація там спокійна. За словами співробітника обласного ЦГЗ, на великодні богослужіння міліцію не планується залучати до забезпечення правопорядка в селі Беєве.
XS
SM
MD
LG