Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко і Тимошенко сподіваються, що третій транш МВФ Україна отримає вчасно


Про це йдеться в листі Президента України Віктора Ющенка і Прем’єр-міністр Юлії Тимошенко від 15 квітня на адресу Директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана.

Зокрема, в листі наголошується, що доопрацьована під час квітневого (першого) перегляду програма співпраці «полегшить процес пристосування до великих зовнішніх шоків, яких зазнає наша країна, а також допоможе у вирішенні проблем фінансового сектору».

«Ми переконані у тому, що економічна політика і заходи, викладені в Меморандумі, який додається, є адекватними тому, щоб забезпечити виконання цілей програми, проте, у разі потреби, ми будемо готові вжити додаткових заходів в області економічної політики для того, щоб не допустити відхилення програми від певного курсу», – зазначається у листі.

Українська сторона просить у ході вдосконалення програми співпраці пом`якшити ряд вимог до України, а також інформує МВФ про свої плани повністю відмінити дію 13% надбавки до ввізного мита на імпорт, яке сьогодні діє на автомобілі і холодильники.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) за підсумками першого перегляду програми співпраці планує надати Україні другий транш фінансової допомоги, збільшений до 2,8 мільярдів доларів, причому половина цих коштів буде направлена на покриття дефіциту Держбюджету.

Третій транш передбачається надати після перегляду програми у середині травня, в такому самому розмірі.

Згідно з листопадовим рішенням МВФ про виділення стабілізаційного кредиту Україні у розмірі 16,43 мільярдів доларів США, кошти планують надавати щоквартальними траншами після перегляду і коректування програми співпраці.
XS
SM
MD
LG