Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні є підстави посилювати курс гривні – Тигіпко


Спiвголова Ради iнвесторiв при Кабінеті Мiнiстрiв Сергiй Тигіпко заявляє, що нині вже існують підстави для зміцнення курсу гривні.

«Сьогодні вже я дивлюся по макроекономічній ситуації, в першу чергу по експорту товарів і послуг та імпорту товарів і послуг, що гривня вже сьогодні може бути не 7,7, а може бути 7,65 спочатку, після цього 7,5, а після цього може і посилюватися. А це буде найправильніший крок, який би дозволив вкладникам повертатися до банків в першу чергу з гривнею», – заявив екс-міністр економіки в уряді Віктора Ющенка в інтерв’ю Радіо Свобода.

Крім того, за словами Тигіпка, «треба змінити умови рефінансування комерційних банків, спростити їх, щоб банки могли звертатися до Нацбанку за грошима, і дати можливість вкладникам забирати свої гроші вільно, хто коли захоче».

Як зазначив Тигіпко, це дозволить відновити довіру населення до банків.

«Я Вас запевняю пройде 2,3,4 тижні і люди зупиняться та скажуть, що якщо так легко можна забрати, то потримають гроші, ставки будуть високі, потримають і понесуть знову. Таким чином ми відновимо», – зазначив спiвголова Ради iнвесторiв при уряді.

Наразi офiцiйний курс гривнi становить 7,7 гривні за долар, ринковий – близько 8,05 грн/дол.

XS
SM
MD
LG