Доступність посилання

ТОП новини

Під час цьогорічного «Сі бризу» іноземних військ у Криму не буде


Планом українсько-американських навчань «Сі бриз-2009» не передбачено перебування іноземних військових підрозділів на території Криму, і на військових полігонах у Криму в рамках цих маневрів будуть діяти тільки підрозділи Збройних сил України, повідомив перший заступник командувача Військово-морських сил України віце-адмірал Віктор Максимов.

За його словами, заяви деяких політиків про те, що влітку цього року в Криму будуть висаджуватись військові підрозділи США та інших країн НАТО і що в районі озера Донузлав будуються казарми для розміщення американських військових підрозділів, «не мають під собою жодного підґрунтя й вводять в оману громадськість».

Адмірал також наголосив, що всі етапи навчань проводяться виключно в межах військових полігонів на спеціально обладнаних навчальних місцях, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

22 квітня Верховна Рада Криму ухвалила звернення до українського парламенту, в якому кримські депутати висловили «стурбованість у зв’язку з планованою присутністю на території півострова іноземного військового контингенту» і заявили, що проведення навчань у розпал курортного сезону «позначиться на заповнюваності кримських здравниць та завдасть автономії непоправного економічного збитку». У зв’язку з цим кримські парламентарі закликали народних депутатів України розглянути питання про «неприпустимість проведення навчань «Сі бриз-2009» в автономії».

Передбачається, що навчання «Сі Бриз-2009» пройдуть у липні 2009 року в територіальних водах і на військових полігонах України. Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування і проведення миротворчої (антитерористичної) операції. Навчання проходитимуть в рамках українсько-американської військової співпраці.
XS
SM
MD
LG