Доступність посилання

ТОП новини

МВС відкидає заяви чільника РНБО про різке зростання злочинності


Департамент зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ стверджує, що заява першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Степана Гавриша на засіданні РНБО щодо збільшення рівня злочинності в Україні у 2,5 рази «не відповідає дійсності» і «некомпетентна».

При цьому в МВС підтвердили, що останнім часом в Україні у зв’язку з економічною кризою, що вплинула на криміногенну ситуацію, дійсно «спостерігається незначне збільшення кількості розбійних нападів та грабежів» – на 15 та 8 відсотків.

«Проте завдяки ефективній роботі кримінального блоку міліції МВС України ця ситуація утримується під контролем, а такі злочини мають досить високий рівень розкриття», – мовиться в заяві Міністерства.

Після згаданого засідання РНБО Гавриш також заявляв, що рівень злочинності в Україні зріс до «критичної точки» й це «становить смертельну загрозу державі».

За словами Гавриша, зокрема, останнім часом значно зросла кількість замовних убивств, у 2,5 рази збільшилася кількість бандитських нападів, розбоїв i грабежів.

Він додав, що однією з причин зростання злочинності є відсутність системної антикримінальної програми, на базі якої можна було б створити єдину політику боротьби з організованою злочинністю.
XS
SM
MD
LG