Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: малоймовірна домовленість Партії регіонів і БЮТ щодо змін Конституції


Народний депутат, член фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Арсеній Яценюк висловив сумнів щодо можливих домовленостей про зміни Конституції між парламентськими фракціями Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко.

«Це дуже давня і стара історія, яку можна сьогодні охарактеризувати як певну конституційну змову для того, щоб утриматися при владі... Я сумніваюся, що на це в першу чергу піде Партія регіонів», – сказав Яценюк у передачі «Свобода на Інтері» в п’ятницю увечері.

Водночас він зазначив, що якщо такої домовленості все-таки буде досягнуто, то це буде ознакою того, що Партія регіонів і БЮТ не вірять у перемогу своїх кандидатів на виборах президента і ймовірних позачергових виборах парламенту.

Арсеній Яценюк зазначив, що вже у вересні 2008 року, коли він ще обіймав посаду голови Верховної Ради, у нього була можливість ознайомитися з проектом змін Основного закону, який відповідні фракції хотіли винести на розгляд парламенту.

За його словами, цей проект передбачав вибори глави держави у Верховній Раді і перенесення чергових парламентських виборів на 2015 рік замість 2012-го.

Яценюк заявив, що ідея обрання Президента парламентом не підтримується більшістю українців.

«Не можна йти проти волі народу України для того, щоб себе зберегти при владі... Така конституційна змова, навіть якщо вона почнеться, вона приречена на поразку. Можливо, хтось тактично виграє, але стратегічно програють, по-перше, ті, хто це зробить, а по-друге, вони втягнуть у стратегічний програш 46 мільйонів людей», – зауважив політик.

17 квітня Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив про те, що впевнений в переговорах Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко щодо внесення змін до Конституції в частині обрання Президента парламентом.
XS
SM
MD
LG