Доступність посилання

ТОП новини

США критикують КНДР за відновлення ядерної програми


Вашингтон закликає Пхеньян повернутися до міжнародних переговорів про його ядерне роззброєння.

Як заявила в суботу речниця Державного департаменту, Сполучені Штати не погодяться з тим, щоб Північна Корея стала ядерною державою.

Раніше в суботу Північна Корея заявила, що почала видобувати плутоній із відпрацьованого ядерного пального. Плутоній є одним із матеріалів, які використовують для виробництва атомних боєзарядів.

Це оголошення надійшло через лічені години після того, як Рада безпеки ООН у п’ятницю наклала санкції на три підприємства цієї країни, причетні до ракетно-ядерної програми Пхеньяна. Так в ООН відповіли на запуск північнокорейської ракети на початку квітня.

Пхеньян стверджує, що запускав штучний супутник Землі. У світі вважають, що насправді йшлося про випробування стратегічної ракети великої далекосяжності. Робити це Пхеньянові забороняють резолюції Ради безпеки ООН.

У відповідь на міжнародне засудження того запуску Північна Корея заявляла, що виходить із шестисторонніх переговорів про її ядерну програму і буде зміцнювати свій ядерний оборонний потенціал.

Як вважають, Північна Корея має достатньо ядерних матеріалів на 6–8 атомних боєзарядів, а нині оголошені роботи зможуть додати до них кількість на ще принаймні один боєзаряд.
XS
SM
MD
LG