Доступність посилання

ТОП новини

УГКЦ починає мистецьку акцію «З вірою і любов’ю»


В Івано-Франківську сьогодні відбудеться перший благодійний концерт академічної музики «З вірою і любов’ю», які організовує Українська Греко-Католицька Церква для збору коштів на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Проводиться така мистецька акція з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара), який і відкриє сьогоднішній концерт на головній сцені Прикарпаття – в обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка.

У концерті візьмуть участь відомі діячі української культури: зірка світової оперної сцени Вікторія Лук’янець (Віденська опера), брати Петро та Павло Приймаки (Національна опера України), Наталія та Галина Дацько зі Львова, івано-франківський академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile» (художній керівник Олег Герета), піаніст, композитор Олександр Козаренко, молодий скрипаль-віртуоз Назар Пилатюк, поети Василь Герасим’юк та Іван Малкович. Серед митців – чимало вихідців із Прикарпаття.

Квитки на концерт розповсюджувалися через парафії.

2 травня благодійний концерт «З вірою і любов’ю» відбудеться у Тернополі, 3-го – у Львові, 5-го – в Національній опері в Києві.

На осінь планується схожа мистецька акція для молоді.
XS
SM
MD
LG