Доступність посилання

ТОП новини

У ВООЗ не бачать підстав стверджувати, що новий грип поширюється поза Америкою


Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Майкл Райан заявив, що немає даних, які свідчать про те, що новий вірус грипу H1N1 продовжує поширюватися поза межами Північної Америки, передає британська телерадіокорпорація Бі-Бі-Сі.

Майкл Райан високо оцінив роботу, проведену в європейських країнах із профілактики поширення захворювання і заявив, що ситуація перебуває під контролем.

Тим часом, як повідомляє Бі-Бі-Сі, представники мексиканського Мінохорони здоров'я зменшили кількість смертельних випадків, причиною яких, імовірно, став свинячий грип, з 101 до 75. Таким чином, спочатку заявлені масштаби епідемії, певно, були дещо перебільшені.

Міністр охорони здоров'я Мексики Хосе Анхель Кордова заявив, що рівень смертності від свинячого грипу можна порівняти з рівнем смертності від звичайного сезонного спалаху захворювання.

Для боротьби з поширенням вірусу уряд країни оголосив п'ятиденний національний карантин.

За словами Майкла Райана, незважаючи на те, що ситуація перебуває під контролем, найближчі кілька днів стануть визначальними щодо того, як ситуація розвиватиметься далі.

«Припускаю, що наразі пандемія неминуча, оскільки ми бачимо, що захворювання продовжує поширюватися», – заявив він.

Майкл Райан повідомив, що ВООЗ вже здійснює розсилку необхідних препаратів для лікування захворювання до 72 держав, переважно до країн, що розвиваються.

Проте, видно, за межами Мексики випадки захворювання не мають такого серйозного характеру.

У суботу про перший випадок нового грипу заявили в Італії та Ірландії.

Загалом, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, число захворілих перевищило 600 – у 18 країнах.
XS
SM
MD
LG