Доступність посилання

ТОП новини

У Мексиці частково продовжили шкільний карантин через новий грип


Більшість занять у школах країни не відбуватимуться ще тиждень, вирішив уряд.

Спершу карантин в усіх школах Мексики запроваджували на термін до середи цього тижня.

Тепер, як повідомив у понеділок мер столичного міста Мехіко Марсело Ебрард, вирішили, що учні віком до 15 років не ходитимуть до шкіл іще тиждень.

Але старші учні муситимуть повернутися до занять у четвер.

Раніше в понеділок у Мексиці оголосили, що знову відкриють деякі громадські місця після спалаху грипу: в середу дозволять відкрити ресторани і кав’ярні, а в четвер – також бібліотеки, музеї і церкви.

Але бари, нічні клуби, кіно і театри залишаться зачиненими до наступної ухвали.

Громадські місця в Мексиці закривали і запроваджували шкільний карантин посеред спалаху нового різновиду грипу, який спершу називали «свинячим».

Всесвітня організація охорони здоров’я зареєструвала станом на понеділок 1085 випадків зараження людей новим грипом, який раніше називали «свинячим», у 21 країні.

Підтверджені 26 смертельних випадків унаслідок цієї хвороби.

Це число зростає переважно не через нові смерті, а через те, що з часом підтверджується смерть саме від нового вірусу людей, які померли раніше.

Тим часом вірус нового грипу A(H1N1) далі поширюється світом.

ВООЗ закликала не втрачати пильності щодо поширення грипу A(H1N1), незважаючи на повідомлення з Мексики, що межа небезпеки вже позаду.

Керівник ВООЗ Марґарет Чань заявила, що зменшення кількості смертельних випадків не означає, що найгірше вже позаду.

В інтерв’ю британській газеті The Fіnancіal Tіmes вона наголосила, що в найближчому майбутньому вірус може повернутися в більш небезпечному вигляді.

Міністр охорони здоров’я Мексики Хосе Анхель Кордова заявив напередодні, що епідемія в його країні слабшає.

Вірус нового грипу, що належить до типу A(H1N1), поєднує в собі генетичний матеріал кількох штамів вірусів свинячого, людського і пташиного грипу.

Всупереч своїй первісній назві «свинячий», цей грип вражає людей, а не свиней.

Як і різновиди власне свинячого грипу, він не передається до людей через свинину й інші продукти свинячого тваринництва, що пройшли теплову обробку. Вірус руйнується за температури 70 градусів за Цельсієм.
XS
SM
MD
LG