Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує на місяць зупинити дію всіх гральних ліцензій


Кабінет Міністрів має намір на сьогоднішньому позачерговому засіданні ухвалити рішення про припинення всіх ліцензій на право організації грального бізнесу в Україні.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко сьогодні на засіданні урядової комісії з розслідування причин пожежі в залі гральних автоматів у Дніпропетровську, внаслідок якої загинули 10 людей.

Протягом місяця заклади грального бізнесу потрібно буде перевірити на предмет дотримання технічних норм роботи, зазначила голова уряду.

Крім того, Тимошенко повідомила, що уряд планує схвалити зміни до законодавства, якими буде визначено, що казино та інші гральні заклади потрібно вивести за межу міста. А 12 травня Верховній Раді запропонують розглянути відповідний законопроект.

«Прийшов час це робити…», – заявила прем’єр.

За словами Тимошенко, вона має намiр обговорити з Президентом можливiсть оголошення жалоби в Українi у зв’язку з трагедiєю в Дніпропетровську.

Причиною загибелі людей у Дніпропетровську голова уряду назвала зневажливе ставлення до правил пожежної безпеки.

«Я думаю, що всiм вже вiдомо про деталi трагедiї. Проте я хочу сказати, що люди не змогли врятуватися з однiєї простої причини – там був один вхiд i один вихiд. Таким чином, абсолютно зрозумiло, що якби були дотриманi правила пожежної безпеки, такої кiлькостi жертв i потерпiлих не було б», – сказала вона.

Пожежа в приміщенні зали гральних автоматів «Метро Джекпот», розташованій на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в Дніпропетровську, сталася сьогодні вночі.

Загинули 9 людей, ще один постраждалий помер у лікарні, 10 осіб шпиталізовані.

XS
SM
MD
LG