Доступність посилання

ТОП новини

Уряд скасував платні послуги для студентів


Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скасування платних послуг для студентів у вищих навчальних закладах. Як повідомили в управлінні зв’язків зі ЗМІ Секретаріату Кабміну, проект рішення був внесений особисто прем’єром Юлією Тимошенко.

За словами голови уряду, вона була обурена, коли дізналася про трактування ухваленого напередодні рішення щодо дозволу для навчальних закладів брати кошти за додаткові послуги.

«Якщо він (студент) вже поступив, склав іспити, він вчиться – ну як можна, щоб він на кожному кроці щось платив? Це недопустимо», – заявила Тимошенко.

Виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський нагадав, що логіка попереднього урядового рішення полягала не в тому, щоб дозволити вишам брати гроші зі студентів, а в тому, щоб дозволити навчальним закладам заробляти, здаючи в оренду, наприклад, територію тенісних кортів у вільний від навчання час.

Постанова про скасування платних послуг для студентів має бути підписана прем’єром та міністром освіти.

Кабінет міністрів 14 квітня ухвалив постанову «Про внесення змін у деякі постанови Кабінету Міністрів» (щодо розширення платних послуг, які можуть надавати державні навчальні заклади).

Цього тижня Президент Віктор Ющенко зупинив дію окремих положень цього документа.
XS
SM
MD
LG