Доступність посилання

ТОП новини

У Ємені влада і опозиція готуються підписати домовленість


Влада і провідне опозиційне об’єднання Ємену мають підписати завтра в Саудівській Аравії домовленість, досягнену за посередництва країн Перської затоки з метою покласти край тримісячним протестам.

Участь урядової й опозиційної делегацій в очікуваному підписанні такої домовленості в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді підтвердили сьогодні заступник генерального секретаря владної партії Ємену і голова опозиційної «ради національного діалогу».

За повідомленнями, домовленість мають підписати в присутності послів США, країн-членів ЄС, держав Перської затоки і представника ООН.

Пропозицію для Ємену підготувала Рада співпраці країн Перської затоки. Вона передбачає, що автократичний президент країни Алі Абдалла Салех протягом 30 днів після підписання домовленості передасть владу своєму віце-президентові в обмін на гарантії недоторканності від судового переслідування для нього самого і його родини, а в Ємені має бути створений уряд національної єдності.

Останніми днями Салех і найбільша коаліція опозиційних сил Ємену погодилися на таку пропозицію. Водночас не всі опозиціонери згодні з нею і далі вимагають негайної відставки президента і суду над ним.

Унаслідок противладних протестів, які тривають у Ємені від кінця січня, в сутичках із силовиками загинули понад 130 людей.
XS
SM
MD
LG