Доступність посилання

ТОП новини

Війська Каддафі в Лівії продовжують обстріл Місрати


У боях із повстанцями за портове місто Місрата в Лівії лояльні лівійському лідерові Муаммару Каддафі війська застосовують ракетні і мінометні удари.

Раніше під тиском авіаударів міжнародної коаліції вони залишили центр третього за значенням міста країни. Водночас лояльні Каддафі сили продовжують облогу Місрати, а у вівторок обстріляли район порту, щоб повстанці не змогли отримати допомогу з моря.

Міністр оборони Великої Британії Лаям Фокс переконаний, що у боротьбі з силами Каддафі відчутний прогрес.

«Ми бачимо певний прогрес, досягнутий у Місраті. Цілком зрозуміло, що сили режиму відступають. Чим швидше полковник Каддафі визнає, що гру закінчено, тим краще. Він є відповідальним за свій народ і країну, тож чим швидше він отримає це повідомлення, тим краще», – заявив міністр оборони Великої Британії Лаям Фокс.

На спільній з британським колегою прес-конференції у Вашингтоні керівник Пентагону Роберт Ґейтс підтвердив, що коаліція атакує військові командні і контрольні центри режиму Каддафі, і назвав це «законними» цілями. Водночас міністр оборони США заявив, що метою ударів не є сам лівійський лідер.
XS
SM
MD
LG