Доступність посилання

ТОП новини

Денонсувати харківські угоди реально – Огризко


Сьогодні в Києві відбудуться кілька акцій протесту з вимогою скасування ратифікованих рік тому харківських угод між Україною і Росією. Зокрема, «Наша Україна» висловлюватиме свою позиції під стінами Верховної Ради, де відбудеться з’їзд цієї партії.

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає денонсацію угод президентів Януковича і Медведєва реальною.

«Будь-яка угода, яка укладається, може бути денонсована, – інакше ми жили б постійно в одній правовій площині. Тому питання не в юридичних хитросплетіннях – їх насправді немає, а в політичній волі: чи є бажання продовжувати бути під цим ярмом, яке накинуто Україні, чи ми хочемо від нього звільнитися», – сказав в ефірі Радіо Свобода колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

В угодах, укладених президентами України й Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим у Харкові, була зафіксована знижка в ціні російського газу для України та передбачено продовження базування російського Чорноморського флоту в Криму до 2042 року.
XS
SM
MD
LG